ORGANIZARE CURS LICENȚA UEFA A ELITĂ JUNIORI 2017

ORGANIZARE CURS LICENȚA UEFA A ELITĂ JUNIORI 2017

 

Licența UEFA A Elită Juniori este destinată antrenorilor care lucrează cu juniori de nivel valoric ridicat și/sau care coordonează activitatea centrelor de copii și juniori, respectiv a cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori.

Federația Română de Fotbal are ca obiectiv ridicarea calității procesului de pregătire a copiilor și a juniorilor în întreaga țară, iar nivelului de pregătire a antrenorilor este un vector foarte important în acest sens, de aceea, din sezonul competițional 2020-2021, LICENȚA UEFA A ELITĂ JUNIORI va deveni obligatorie pentru Coordonatorii Centrelor de Copii și Juniori ale cluburilor de Liga 1 și Liga a 2-a, precum și pentru Coordonatorii Cluburilor cu Activitate Exclusivă de Copii și Juniori care participă în campionatele naționale de Juniori Republicani (Juniori A și B, indiferent dacă participă în campionatul regulat sau în Liga Elitelor).

Începând cu data de 05 decembrie 2016 până la data de 10 februarie 2017, Școala Federală de Antrenori anunță perioada de depunerea a dosarelor pentru candidații care doresc să urmeze cursurile licenței UEFA A Elită Juniori.

            Astfel, perioada de înscriere începe luni, 05 decembrie 2016, iar termenul limită de depunere a dosarelor este vineri, 10 februarie 2017.

Taxa cursului de UEFA A Elită Juniori va fi anunțată după data de 25 ianuarie 2017.

TAXA DEPUNERE DOSAR 400 lei (nu se returnează în cazul în care candidatul nu este admis)

În anul 2017, SFA organizează o nouă promoție a acestui curs, în următoarele condiții:

Numărul de locuri este limitat la 20.

Participanții trebuie să fie posesori de licența UEFA A (cerință UEFA)

În principiu participanții trebuie să ocupe poziția de Coordonator al unui Centru de Copii și Juniori sau al unui Club cu Activitate Exclusivă de Juniori (se vor accepta participanți care nu au acest rol doar în cazul în care rămân locuri neocupate, dar nu vor fi acceptați antrenori care nu activează la nici un club)

Selecția se va face în primul rând în funcție de Club. Se va ține cont de CV-ul antrenorului doar în caz de baraj. (Criteriile de selecție sunt explicate mai jos)

 

CALENDAR:

Perioadă de depunere a dosarelor: 5 decembrie 2016 – 1 februarie 2017.

Calendarul cursului și al evaluării finale:

 • Modul 1: 20-24 februarie 2017
 • Modul 2: 20-24 martie 2017
 • Modul 3: 10-14 aprilie 2017
 • Evaluare finală: 22-23 mai 2017

(Conform Articolului 21 din Convenția UEFA, numărul minim de ore de curs pentru Licența A Elită Juniori este 80.)

 

CONȚINUTUL DOSARULUI DE ÎNSCRIERE:

 • Cerere de înscriere
 • Adeverință din partea clubului care să ateste că cel înscris este Coordonatorul activității de Copii și Juniori (să se menționeze că este eliberată pentru a-i servi la înscrierea la cursul de obținere a licenței UEFA A Elită Juniori)
 • Prezentare a centrului de copii și juniori, respectiv a clubului cu activitate exclusivă de copii și juniori (Categoriile de vârstă la care participă în competiții, Rezultate/performanțe obținute, Juniori la loturi naționale sau promovați în Liga 1 sau 2)
 • CV-ul antrenorului înscris: educație, carieră ca antrenor (menționată categoria de vârstă antrenată în fiecare an, eventuale performanțe, jucători promovați), carieră ca jucător (echipa și nivelul la care a activat în fiecare an, preferabil cu numărul de jocuri)
 • Adeverință medicală
 • Aviz psihologic
 • Cazier judiciar
 • Copie după cartea de identitate
 • Copie după diploma de bacalaureat (și după alte studii absolvite trecute în CV: facultate, masterat etc.)
 • Copie după carnetul de antrenor
 • Dovada plății taxei de înscriere – 400 lei
 • O fotografie de tip buletin/pașaport

 

CRITERII DE SELECȚIE

 1. Criteriu minim: candidatul să dețină licența A
 2. Se efectuează selecția în funcție de Club, contând, în ordine: numărul de echipe în Liga Elitelor, numărul de grupe de juniori înscrise în competiții, eșalonul în care evoluează echipa de seniori (cluburile cu activitate exclusivă de juniori vor fi considerate la egalitate cu cele de Liga a treia).
 3. În caz de egalitate, selecția se face în funcție de cariera de antrenor a candidatului.

 

Informari

CODUL DE ETICĂ AL ANTRENORULUI

             Întrucât în ședința Comitetului Executiv din data de 27 iunie 2017 s-a indrodus în Regulamentul privind Statutul Antrenorului obligația antrenorilor de a-și însuși și de a respecta Codul de Etică al Antrenorului (prevedere inclusă în art.17 alin.1) lit.r) din Regulamentul privind Statutul Antrenrourlui), atașăm acest cod pentru a fi luat la cunoștință.

» detalii

» detalii

CURS DE OBȚINERE A LICENȚEI UEFA A - SESIUNEA DE TOAMNĂ

 CURS DE OBȚINERE A LICENȚEI UEFA A - SESIUNEA DE TOAMNĂ

» detalii

Workshop pentru Preparatori Fizici

            Federația Română de Fotbal organizează pe 24 iunie 2017 un work-shop de pregătire fizică cu traineri specialiști din Germania.

» detalii

FINALIZARE CURS ECHIVALARE LICENȚA UEFA B 2017

Perioada de finalizare a cursului de ECHIVALARE licență UEFA B este următoarea:

» detalii

Modul 3 licența UEFA PRO

 În perioada 19 - 21 iunie 2017 modulul 3 al licenței UEFA PRO se va desfășura la Timișoara, unde sunt invitați de marcă Massimo Lucchesi - colaborator al Asociației Antrenorilor de Fotbal din Italia de peste 15 ani - unul dintre cei mai buni teoreticieni din lume ,cel care a studiat metodele de antrenament ale lui Guardiola, Ancelotti, Luis Enrique, Koeman, Conte, Prandelli etc.

» detalii

ȘCOALA FEDERALĂ DE ANTRENORI - INFORMARE REFERITAORE LA ÎNCEPEREA ANULUI COMPETIȚIONAL 2018 - 2019

            Vă comunicăm că în ședința Comitetului Executiv al FRF din data de 05 iunie 2017, au fost aprobate următoarele modificări referitoare la completarea art.59 din ROAF, articol ce vizează angajarea antr

» detalii

UN NOU SEMINAR EVENIMENT LA TIMIȘOARA

UN NOU SEMINAR EVENIMENT LA TIMIȘOARA:

Obiectivul cursului este acela de a furniza participanților instrumentele organizării pe terenul de joc a unui parcurs didactic stimulant și eficace atât referitor la dezvoltarea abilităților individuale cât și în ceea ce privește organizarea jocului colectiv.

Toate aceste aspecte vor fi expuse în sesiuni teoretice în sală urmate de demonstrarea practică pe terenul de joc.

» detalii